Skip to main content

100 Top Load Runner Multiple Choice Questions and Answers

Below are the list of top 100 load runner multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.


Load Runner Multiple Choice Questions and Answers


1) Default Actions generated in a Load Runner Script are

A. Vuser_int, Actions, Vuser_end

B. Vuser , Actions

C. Vuser_initial, Actions , Vuser_ending

D. Vuser_start , Actions , Vuser_stop

Ans: Vuser_int, Actions, Vuser_end


2) Types of Checks supported by LR

A. Text Check

B. Image Check

C. All of the Above

Ans: All of the Above


3) Which Options (Settings) are available for scheduling a scenario ?

A. Ramp Up

B. Ramp Down

C. All of the Above

D. None Of The Above

Ans: All of the Above


4) Identify the corelation function

A. web_reg_save_param

B. web_reg_paam

C. web_reg_param_save

D. None Of The Above

Ans: web_reg_save_param


5) In Analyer, can graphs be corelated /overlayed?

A. YES

B. NO

Ans: YES


6) Which of the following function sends a message to the output winow

A. lr_output_message

B. lr_debug_message

C. lrd_stmt

D. lrd_fetch

Ans: lr_output_message


7) Which of the following is NOT a component of LR ?

A. Vuser Generator

B. Controller

C. Monitoring & Analysis

D. Performance Enhancer

Ans: Performance Enhancer


8) Which of the following is NOT a supported scripting language for Load Runner

A. .NET

B. C

C. C++

D. Java

Ans: .NET


9) Define -Think Time

A. emulates real life think times taken by user

B. emulates time taken by script to identify objects

C. emulates network issues

D. emulates script conversion time

Ans: A


10) Browsers supported by Load Runner -

A. IE

B. Mozilla FireFox

C. Opera

D. All Of The Above

Ans: D


11) What type of scenarios can be created in Load Runner

A. Manual Scenarios

B. Goal Oriented Scenarios

C. Both

Ans: C


12) Which methods can be used to fix Corelation problem ?

A. Snapshot Comparison

B. Vuser Comparison

C. Auto Corelation

D. All Of The Above

Ans: D


13) Can Load Runner be integrated with Quality Center and Quick Test Pro (QTP) ?

A. Only Quality Center

B. Only QTP

C. Both Quality Center & QTP

Ans: C


14) Which component of LR will be used play back a script in multi-user mode ?

A. Vuser

B. Controller

C. Analyzer

D. None Of The Above

Ans: B


15) LR records communication between Client & Server only but does not record screen actions performed by user

A. YES

B. NO

Ans: A


16) Select valid recording modes in LR

A. URL based

B. HTML based

C. Both

Ans: Both


17) Corelation problem is caused by

A. Static values sent by sever

B. Dynamic values sent by server

C. Passwords send by client

D. None Of The Above

Ans: B


18) Can a transaction contain another transaction ?

A. YES

B. NO

Ans: A


19) Which Options (Settings) are NOT part of run -time settings dialog box ?

A. Pacing

B. ExtendedThink Time

C. General

D. Reports

Ans: D


20) Does Load Runner Support Parametrization

A. YES

B. NO

C. Maybe. Only if scripts have corelation issues

Ans: A


10 Questions missed will be added soon...


31) What is the LoadRunner term that describes the time a user pauses between steps?

A.  Pacing

B.  User Delay

C.  Think time

D.  Navigation time

Ans: C


32) What is the first stage of load testing process?

A.  Plan the load test

B.  Create the scenario

C.  Execute the scenario

D.  Create VuGen scripts

Ans: A


33) When analyzing a technical aspect of a system under test, which group is a helpful source of information?

A.  End users

B.  Functional experts

C.  Application experts

D.  Corporate executives

Ans: C


34) Which file type has an extension .lrr?

A.  Script

B.  Results

C.  Analysis

D.  Scenario

Ans: B


35) You are a LoadRunner expert consultant and have been assigned to a client that needs to performance test an application that has not yet been released. How can you obtain information about the application anticipated load?

A.  Estimate how the application will be used

B.  Obtain the necessary information from web logs

C.  Look in the application’s database to determine the anticipated load

D.  Consult with the business experts to determine the anticipated load

Ans: D


36) Which LoadRunner component runs the vuser that generates the load?

A.  VuGen

B.  Analysis

C.  Controller

D.  Load Generator/host

Ans: D


37) You are running a 3-tier web application. With which component must the load generator(s) communicate?

A.  VuGen

B.  Analysis

C.  Controller

D.  Database server

Ans: C


38) Which statement is an example of a conceptual goal?

A.  The application’s update function should still work under heavy load

B.  The update transaction must attain 200 concurrent users during peak time

C.  The search transaction should respond within 5 seconds during normal usage

D.  The login transaction should respond within 4 seconds or less during heavy usage

Ans: A


39) Which term defines the end-to-end measurement of time when one or more steps are completed?

A.  Transaction.

B.  Action section

C.  Business Process

D.  Business Verification.

Ans:  A


40) During the analysis of a scenario, you realize that the hits per second become flat as Vusers continue to increase. What is likely to cause?

A.  A bandwidth problem

B.  A database server problem

C.  A web server connection problem

D.  An application server connection problem

Ans: C


41) Which scenario type helps you plan for future growth and provides a safety factor with the application?

A.  Debug

B.  Full Load

C.  Top Time

D.  Scalability

Ans: C


42) What is an example of a stress test?

A.  Purchasing at an e-commerce site

B.  Updating orders on a client/server system

C.  Viewing upcoming flight itineraries on a flight reservation application

D.  Displaying the home page immediately after a marketing promotion has been run

Ans: D


43) What is the first indication of a performance problem?

A.  The network delay time is above 15ms.

B.  The DNS is not resolving the machine name.

C.  The Web server's available memory drops below 1 GB.

D.  The end user experiences higher than expected response time

Ans: D


44) You are meeting a new LoadRunner customer. The application under test is a call center application used by the customer representatives. The representatives are located in Phoenix, AZ and Columbus, OH. A large customer base resides in Flagstaff, AZ an

A.  Phoenix, AZ

B.  Flagstaff, AZ

C.  Cincinnati, OH

D.  Washington, DC

Ans: A


45) Which file defines the Vusers to execute, the number of Vusers to run, the goals of the test, the computer that hosts the Vusers, and the conditions under which to run the load test?

A.  Script

B.  Group

C.  Session

D.  Scenario

Ans: D


46) What is an external data source?

A.  User ID

B.  Password

C.  E-mail address

D.  Purchase order number

Ans: D


47) What are the main types of service level agreements available in the Controller and Analysis?

A.  Per Time Interval

B.  Errors per Second

C.  Average Hits per Run

D.  Average Throughput per Run

Ans: A


48) Which performance test objective is met when determining the cause of performance degradation?

A.  Reliability

B.  Regression

C.  Acceptance

D.  Bottleneck identification

Ans: D


49) What is NOT an advantages of using automated load tests over manual load tests?

A.  Repeatability

B.  Easier to scale

C.  Improved validity

D.  Increased hardware resources

Ans: D


50) Which tool is used to manage and maintain a scenario?

A.  VuGen

B.  Analysis

C.  Controller

D.  Load generator

Ans: C


51) Which Analysis graph details transaction response times throughout the test?

A.  Transactions per Second

B.  Average Transaction Response Time

C.  Transaction Response Time Under Load

D.  Transaction Response Time (distribution)

Ans: B


52) Which types of reports can be automatically generated in the Analysis tool?

A.  Adobe PDF

B.  MS Excel

C.  MS Word

D.  Crystal Report

Ans: A


53) Which graph can analyze each web page component's relative server and network time?

A.  Throughput

B.  Windows Resources

C.  Time to First Buffer Breakdown

D.  Transaction Performance Summary

Ans: C


54) What does the image shown in the exhibit represent?

A.  Auto Correlation

B.  Service Level Agreement

C.  Transaction Performance Summary

D.  Transaction Response Time (distribution)

Ans:  B


55) Which option in the Analysis tool allows you to focus on a specific measurement within your graph?

A.  Drill Down

B.  Apply Filter

C.  Merge Graphs

D.  Auto Correlate

Ans: A


56) Which Analysis graph identifies web pages that take the most time; isolates where time is spent; and helps in identifying DNS resolution, SSL, and connection issues?

A.  Windows Resource

B.  Network Delay Time

C.  Time to First Buffer Breakdown

D.  Page Download Time Breakdown

Ans: D


57) You are running a test and notice that during the ramp up, the response times are beginning to drastically increase. How can you instruct LoadRunner to stop ramping up Vusers and hold the current number?

A.  Press the STOP button on the Controller's main window

B.  Press the PAUSE button on the Interactive Schedule graph

C.  Select the option to wait for the current iteration to end before stopping

D.  Select the Vusers in the Ready state from the Vusers window and click the STOP button

Ans: B


58) During the run of a scenario, which LoadRunner component stores the performance monitoring data?

A.  Analysis

B.  Controller

C.  File server

D.  Load generator/host

Ans: B


59) Which scenario allows LoadRunner to automatically manage the Vusers?

A.  Manual

B.  Goal-oriented

C.  User-Defined

D.  Session

Ans: B


60) Which scenario execution run is used to verity the load limit before more resources are required?

A.  Debug

B.  Full Load

C.  Top Time

D.  Scalability

Ans: D


61) Where in the Run-time settings can you define to only send messages when an error occurs?

A.  General: Log

B.  General: Run Logic

C.  General: Miscellaneous

D.  General: Additional Attributes

Ans: A


62) Which LoadRunner tool captures the communication between the browser and web server?

A.  VuGen

B.  Analysis

C.  Controller

D.  Load Generator/host

Ans: A


63) Which performance test objective is met when determining if the system is stable enough to go into production?

A.  Regression

B.  Acceptance

C.  Capacity planning

D.  Product evaluation

Ans: B


64) When you specify to iterate a script 10 times, which sections of the script are iterated?

A.  Group

B.  Action

C.  Vuser_init

D.  Vuser_end

Ans: B


65) View the Business Process Profile table for the e-commerce site shown in the exhibit. Which business processes are the most critical to record?

A.  Sign in

B.  Checkout

C.  Contact Us

D.  View sale items

Ans: D


66) When you define a rendezvous point in a scenario, where should the Ir_start transaction function be placed?

A.  At the end of the action section

B.  At the beginning of the action section

C.  Immediately after the rendezvous function

D.  Immediately before the rendezvous function

Ans: C


67) Which step comes after scenario execution in the load testing process?

A.  Analyze Results

B.  Rerun the Scenario

C.  Record the Process

D.  Fine Tune the System

Ans: A


68) A script was recorded with an average think time for an advanced user. An advanced user pauses 5 seconds between clicks. A first-time user pauses an average of 10 seconds between clicks. How can you modify the think time run-time settings to emulate a

A.  Set the think time to s recorded

B.  Set the think time to multiply the recorded think time by 4

C.  Set the think time to a random percentage between 150% - 250%

D.  Set the think time to replay as recorded, but limit the think time to 10 seconds

Ans: C


69) How can you validate that the LoadRunner Agent is running on the load generator?

A.  Port 443 will be open.

B.  The MIFW.exe process will be running.

C.  The radar dish wall appear in the system tray.

D.  The load generator will be pinged using the name/DNS/IP.

Ans: C


70) Which scenario execution run allows you to look for potential transactions that require significantly longer times to complete?

A.  Debug

B.  Full Load

C.  Scalability

D.  Top Time Transaction

Ans: D


71) You run a load test & the performance does not agree with your goals. What is the next step that should be taken?

A.  Consult with subject matter experts

B.  Add an additional web server to the environment

C.  Add additional memory to the hardware under test

D.  Change your run time settings and return the scenario

Ans: A


72) Which level of concurrency identifies how many users are currently in the process of buying a ticket?

A.  System

B.  Application

C.  Transaction

D.  Business process

Ans: D


73) You are analyzing the results for a Debug run and realize that response times are better than SLAs. What should you do?

A.  Re-run the scenario again to validate the transaction response times

B.  Inform the project manager that additional performance tests are not necessary

C.  Ignore the transaction response times because they are meaningless in a Debug run

D.  Prepare for overload/scalability testing because the application is ready for additional users

Ans: C


74) You want to control the delay between iterations. Where do you set this in the IZun-time settings?

A.  General: Pacing

B.  General; Think Time

C.  Network: Speed Simulation

D.  Browser: Browser Emulation

Ans: A


75) Which LoadRunner component is supported on UNIX?

A.  VuGen

B.  Analysis

C.  Controller

D.  Load generator

Ans:  D


76) Which option in the Analysis tool allows you to compare a measurement in a graph with other measurements during a specific time range of a scenario and view similar trends?

A.  Drill Down

B.  Apply Filter

C.  Merge Graphs

D.  Auto Correlate

Ans: D


77) What is an intersection point in a business process?

A.  Scenario

B.  Rendezvous

C.  Transaction

D.  Service level agreement

Ans: B


78) Which Analysis graph details the delay for the complete path between the source and destination machines?

A.  MS IIS

B.  Windows Resource

C.  Network Delay Time

D.  Time to First Buffer Breakdown

Ans: C


79) What does the elapsed time in the Scenario Status window refer to?

A.  The time that has elapsed from when all Vusers have finished Initializing

B.  The time that has elapsed from when all Vusers were in the running state

C.  The time that has elapsed from when you press the start Scenario button

D.  The time that has elapsed from when the first Vusers entered the running state

Ans: C


80) While running a script in the Controller you notice a scripting error. While the scenario is still open, you return to VuGen, make the coding modification & save the script. What do you need to do before running the scenario again?

A.  Save the scenario

B.  Refresh the script in the Controller

C.  Refresh the Run-time settings in the Controller

D.  Do nothing. The script will automatically refresh.

Ans: B


81) You configure a scenario to start with a delay of (HH:MM:SS) just before leaving from work. You return the next morning to find that the scenario did not run. Why would this happen?

A.  You failed to save the scenario.

B.  You failed to save the schedule.

C.  You failed to connect to the load generators.

D.  You failed to press the START SCENARIO button.

Ans: D


82) Which performance test objective is met when determining if the new version of the software adversely affects response time?

A.  Reliability

B.  Regression

C.  Acceptance

D.  Capacity planning

Ans: B


83) What displays business processes and volume across a time line?

A.  Business process profile

B.  Task distribution diagram

C.  Business process mapping

D.  System configuration analysis

Ans: B


84) What is the appropriate scenario outline if your quantitative goal is to attain 2,500 concurrent users for the Update transaction during peak time?

A.  Load test should achieve 2,500 users only.

B.  Script should define the Update transaction only.

C.  Script should define the Update transaction, and the load test should achieve 2,500 users.

D.  Script should define the Update transaction, and the load test should achieve 2,500 concurrent users.

Ans: D


85) What is the first stage of the load testing process?

A.  Plan the load test

B.  Create the Scenario

C.  Execute the Scenario

D.  Create VuGen Scripts

Ans: A


86) On which platform can the Controller be installed?

A.  UNIX

B.  Linux

C.  Windows

D.  Sun Solaris

Ans: C


87) During a top time transaction run, what is the recommended load percentage?

A.  20%

B.  35%

C.  50%

D.  100%

Ans: A


88) Script should define the Update transaction, and the load test should achieve 2,500 concurrent users.

A.  150

B.  200

C.  400

D.  475

Ans: B


89) What allows you to gather performance metrics for a variety of major backend system components including firewalls, application servers, and database servers?

A.  Monitors

B.  Scenarios

C.  Transactions

D.  Service level agreement

Ans: A


90) What is the LoadRunner term for varying values defined in a placeholder that replaces the hard-coded values?

A.  Variable

B.  Constant

C.  Parameter

D.  Correlation

Ans: C


91) Which performance test finds the behavior and performance of each tier?

A.  Load test

B.  Volume test

C.  Scalability test

D.  Component test

Ans: D


92) Which performance test is used to find the system breaking point?

A.  Load test

B.  Volume test

C.  Scalability test

D.  Component test

Ans: C


93) What is the output of the following code snippet?

int i = 10;

lr_output_message (answer is: %d --i);

A.  1

B.  9

C.  10

D.  Invalid Code Snippet

Ans: B


94) What is the recommended Logging Run-time setting when playing back a script prior to manual correlation?

A.  Standard

B.  Disable Logging

C.  Extended -> Parameter Substitution

D.  Extended -> Data Returned by Server

Ans: D


95) You want to apply Script A Run-time settings, parameters, extra files, and actions to Script B. How can this be accomplished?

A.  Save Script A script as a template, then apply the template to Script B

B.  Export Script A settings to a .cor file, then import the settings to Script B

C.  Select the option to create a new Vuser script from, then, select Script A

D.  Copy the .ext file located in Script A main directory to Script B main directory

Ans: A


96) Which type of parameter can use the parameter simulation?

A.  File

B.  Date/Time

C.  Unique Number

D.  Random Number

Ans: A


97) What is the common function used to display messages in the Replay Log?

A.  lr_eval_string

B.  lr_save_string

C.  lr_set_debug_level

D.  lr_output_message

Ans: D


98) Which VuGen view guides you through the steps in script creation?

A.  Tree view

B.  Task view

C.  Script view

D.  Thumbnail view

Ans: B


99) When performing a manual correlation, where do you search for the dynamic value?

A.  Script view

B.  Recording Log

C.  Tree view -> Client Request

D.  Tree view -> Server Response

Ans: D


100) Which type of script is a lower level that records in Analog mode when using the web protocol in VuGen?

A.  URL

B.  HTML

C.  ANSI C

D.  Winsock

Ans: A

Comments

Popular posts from this blog

Conjunction Worksheet

Practice English Grammar Conjunctions with the below Conjunction worksheet. Apart from this Conjunction worksheet, you can also go through other Conjunction exercises: Conjunction exercise 1 , Conjunction exercise 2 . Co-ordinating Conjunctions A conjunction placed between words, phrases, clauses, or sentences of equal rank, e.g. and, but, or. [ Via ] Correlative Conjunctions They get their name from the fact that they work together (co-) and relate one sentence element to another. Correlative conjunctions include pairs like "both/and," "whether/or," "either/or," "neither/nor," "not/but" and "not only/but also". [ Via ] For example He'd rather run to school than walking. Identify Co-ordinating Conjunctions: 1. Many women and children came to see the movie. 2. I wrote to him, but she did not respond. 3. Her condition became worse, so she was taken to nearby hospital. 4. We should hire a cab, otherwise we will n...

50 Top DHCP Multiple Choice Questions and Answers

Below are the list of top 50 DHCP multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced DHCP Multiple Choice Questions and Answers 1. What is the purpose of the DHCP server? A � to provide storage for email B � to translate URLs to IP addresses C � to translate IPv4 addresses to MAC addresses D � to provide an IP configuration information to hosts Answer: D 2. How is the message sent from a PC2 when is first powers on and attempts to contact the DHCP Server? A � Layer 3 unicast B � Layer 3 broadcast C � Layer 3 multicast D � Without any Layer 3 encapsulation Answer: B 3. What is the default behavior of R1 when PC1 requests service from DHCP server? A � Drop the request B � Broadcast the request to R2 and R3 C � Forward the request to R2 D � Broadcast the request to R2, R3 and ISP Answer: A 4. Refer to the exhibit. Which rule does the DHCP server use when there is an IP address conflict? A. The address is removed from the pool until the conflict is resolved. B. Th...

PHP Constructors Multiple Choice Questions

PHP Constructors Multiple Choice Questions 1) PHP recognises constructors by the name . . . . . A) _construct B) __construct C) __constructor D) _constructor 2) In . . . . . constructors, it is important to remember that you have to call the parent constructor explicitly. A) Singleton B) secure C) public D) subclass 3) Constructor and destructor methods have no . . . . . . and are called automatically - they cannot be called explicitly and consequently their declarations need no access specifier. A) parameters B) destructor C) return value D) aproval 4) Unlike constructors, you cannot pass information to a destructor, because you are never sure when its going to be run. A) True B) False 5) You can invoke class constructors that don’t have any relation to the instantiated object by simply prefacing _constructor with the class name like A) classname::__construct() B) classname:__construct() C) classname=>__construct() D) classname->__construct() 6) . . . . . . is...