Skip to main content

60 Top Dreamweaver Multiple Choice Questions and Answers

List of top 60 Dreamweaver multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced PDF.


Dreamweaver Multiple Choice Questions and Answers


1. How many Sites can you define with one copy of Dreamweaver installed on your computer?

A. unlimited

B.  2

C.  10

D.  999

Ans: A


2. What do you add to a template in order to control where page content goes?

A.  Text Frames

B.  HTML Controllers

C.  Editable Regions

D.  Page Content Controllers

Ans: C


3. Which of the following is NOT a Style?

A. Linked

B. Embedded

C. Inline

D. Orthogonal

Ans: D


4. Which of the following is NOT a Hotspot tool?

A. Orthogonal Hotspot Tool

B. Rectangular Hotspot Tool

C. Oval Hotspot Tool

D. Polygon Hotspot Tool

Ans: A


5. Which of the following is not supported by older browsers?

A. CSS

B. Layers

C. Frames

D. All of the above

Ans: D


6. Which of the following is the HTML tag to start a Heading Level 3?

A. <H3>

B. </H3>

C. <#H3>

D. <H3/>

Ans: A


7. Which type of style should you use if you want to use the formats on multiple pages?

A. Linked

B. Embedded

C. Inline

D. Orthogonal

Ans: A


8. When you create a "recipient" hidden field for a form, which of the following is the ONLY correct way to type the word "recipient?":

A. Recipient

B. <recipient></recipient>

C. recipient

D. RECIPIENT

Ans: C


9. Which file controls how your frames will appear?

A. Frameset

B. Master Document

C. Template

D. Timeline

Ans: A


10. What can't layers do if you want to convert them to tables?

A. Be close

B. Contain a Color

C. Be larger than the target table

D. Overlap

Ans: D


11. The trick to getting a ball to bounce around a Web page is to:

A. Add AnimationBounce layers

B. Add keyframes to the timeline

C. Add Bounce parameters to the Object properties

D. Dreamweave rdoes not support animation... use Flash instead

Ans: B


12. By default, what's the Fps shown on the timeline?

A. 15

B. 1

C. 20

D. huh?

Ans: A


13. When you swap images, it's best if:

A. The images are the same "Mime" type

B. The images are the same color

C. The images are the same size

D. You use the "Constrain" tool

Ans: C


14. Which of the following is false?

A. The Site Map can be saved as an image

B. You can FTP files using Dreamweaver

C. You can create forms in Dreamweaver

D. None of the above

Ans: D


15. Which of the following is NOT a Page Property?

A. Title

B. Tracing Image

C. Margin Width

D. Timeline

Ans: D


16. Dreamweaver users work in the Document Window using one of how many views?

A.  3

B.  5

C.  2

Ans: A


17. The general definition of a(n) ____ is a set of linked documents with shared attributes, such as related topics, a similar design, or a shared purpose.

A.  index

B.  website

C.  Internet

D.  Homepage

Ans: B


18. ____ provides the largest text.

A.  H6

B.  24

C.  H1

D.  Bold

Ans: C


19. Dreamweaver's ____ feature allows users to select colors and make perfect color matches.

A.  Color Cube

B.  Palattes

C.  HTML view

D.  Eye dropper

Ans: D


20. The W and H boxes in the Property inspector indicate the width and height of an image, in

A.  inches

B.  pixels

C.  points

D.  millimeters

Ans: B


21. A subfolder is a folder inside another folder.

A.  True

B.  False

Ans: A


22. A Web site's home page is normally named home.htm or home.html

A.  True

B.  False

Ans: B


23. _________ view is a hand-coding environment for writing and editing code.

A.  Design

B.  Split

C.  Code

Ans: C


24. ________ images are used to add texture and interesting color to a Web page.

A.  Clip Art

B.  Animated

C.  Background

D.  Cropped

Ans: C


25. In the __________ mode, you create tables by drawing them.

A.  Layout

B.  Expanded

C.  Standard

Ans: A


26. A ___________ is a vertical collection of cells in a table.

A.  Row

B.  Column

C.  Table ID

Ans: B


27. A _____________ is the container/intersection where a row and column meet in a table.

A.  tag

B.  table ID

C.  link

D.  cell

Ans: D


28. A ___________ can connect users to a place on the same web page or to place on another site.

A.  root folder

B.  typeface

C.  text editor

D.  hyperlink

Ans: D


29. In order to define a site, users must create a both a ___________ and ____________.

A.  domain name / IP address

B.  login / password

C.  site name / home page

D.  site name / root folder

Ans: D


30. Which of the following is NOT a valid reason for defining a local site in Dreamweaver?

 A. To enable Dreamweaver to create relative links between documents

 B. To enable Dreamweaver to display all your sites files in the ‘Files Panel’

 C. To provide details of your Web server so that you can upload you site

 D. To allow Dreamweaver to conduct link checking between documents

Ans: C


31. To view and change current formatting for selected objects or text, you would use:

 A. Insert bar

 B. Property Inspector

 C. File Panel

Ans: B


32. You can insert dates into your web page that will automatically be updated whenever you save the page.

 A. True

 B. False

Ans: A


33. To insert a special character, what category on the Insert bar do you use?

 A. Common

 B. HTML

 C. Text

Ans: C


34. Which panel can be used to manage and create new sites?

 A. Files

 B. Application

 C. Tag Inspector

Ans: A


35. What should the home page of your site be named?

 A. home.html

 B. Anything you want to name it

 C. index.html

Ans: C


36. Cell padding determines the number of pixels between adjacent cells.

 True

 False

Ans: B


37. Which graphic format can you Not insert into your web page?

 A. bmp

 B. gif

 C. png

Ans: A


38. Which view must you be in to draw out a table visually.

 A. Standard

 B. Layout

 C. Table

Ans: B


39. Formatting using CSS styles allows each individual's browser to control the way your page is displayed.

 A. True

 B. False

Ans: B


40. What is the proper way to manually type an email link?

 A. email:myname@austincc.edu

 B. mailto:myname@austincc.edu

 C. mail:myname@austincc.edu

Ans: B


41.    The latest version of Dreamweaver is:

A.     Adobe Dreamweaver CS5.5

B.     Adobe Dreamweaver CS5

C.     Adobe Dreamweaver CS4

D.     Macromedia Dreamweaver 8

Ans: A


42.    Dreamweaver is sold by what software company:

A.    Adobe

B.    Macromedia

C.    Microsoft

D.    No company, the program simply appeared one day on the web.

Ans: A


43.    You can use Dreamweaver to create:

A.    HTML, XML, and CSS files

B.    PHP, Java, and ASP.NET

C.    The new space-time continuum format STCML

D.    all of the above, except the space-time continuum thing...

Ans: D


44.    HTML tags are surrounded by:

A.    brackets < ... >

B.    parenthesise ( ... )

C.    quote marks " ..."

D.    Fire-breathing dragons who try to keep you away from tags

Ans:  A


45.    You can save images for the Web in these formats:

A.    JPG, GIF, PNG

B.    PSD, Tiff

C.    Flickr

D.    ftp, fla, jsp

Ans: A


46.    The first page of a web site should most commonly be named:

A.    home.html

B.    index.html or default.htm depending on the server

C.    MySite.html

D.    Something cool, so the other sites will not make fun of it

Ans: B


47.    The </h1> is an opening tag.

A.    True

B.    False

C.    Do I have to learn HTML tags?

D.    Close your darn tags! Were you born in a barn?

Ans: B


48.    Bonus question: What is the refrain of the pop hit single Dreamweaver by Gary Wright

A.    Tomorrow, tomorrow, there's always tomorrow...

B.    You never count your money ...

C.    Yesterday, all my troubles seemed so far away...

D.    Dream weaver, I believe you can get me through the night

Ans: D


49. What option in the Target pop-up menu is chosen to open a linked document in a new browser window while keeping the current window available?

A. _top

B. _self

C. _blank

D. _parent

Ans: C


50. What does the asterisk after the file name in the document title bar signify?

A. document is untitled

B. page is not located within the site

C. the extension to the file name has not been specified

D. unsaved additions or deletions were made to the page

Ans: D


51. Using Dreamweaver, it is possible to convert layers to tables and tables to layers.

A.True

B. False

Ans: A


52. What describes the correct way to create a page layout that always fills the browser window, no matter what size window the viewer has set?

A. Add a spacer image to the table.

B. Create the table cell with a percentage width in the HTML.

C. Use the Dreamweaver Autostretch option to set the table width to resize automatically.

D. Create a fixed width table that corresponds with the specific numeric width of the viewer's browser.

Ans: C


53. Selecting header in the Property inspector for a given table's cell makes that content (Choose two)

A. bold and centered in most browsers

B. justified in all browsers

C. a <th> element

D. bold and italicized in most browsers

E. left-justified in all browsers \

Ans: C


54. A template can be modified after documents have been created based on the template.

A. True

B. False

Ans: A


55. What accurately describes the way templates work in Dreamweaver? If a template file is opened you can edit

A. nothing in the file, unless no pages have been created from the template.

B. everything in the file.

C. any editable region.

D. anything in the file, but only in Code View.

Ans: B


56. What happens when content in <DIV> tags is viewed with 3.0 versions of  Netscape?

A. No content is displayed at all.

B. The content looks the same as it does in any other browser.

C. The content is only displayed if the visible attribute is set to true.

D. The content appears in the same location as where the <DIV> tags appear in the code.

Ans: D


57. The behaviors that come with Dreamweaver were written to work in all browsers.

A. True

B. False

Ans: B


58. What panel is used to change the event that triggers an image swap?

A. CSS Panel

B. Assets Panel

C. Frames Panel

D. Objects Panel

E. Behaviors Panel

Ans: E


59. What is one way you change the color of text in Dreamweaver 4.0?

A. Highlight the text and then select: Edit>Font>Color from the menu

B. Highlight the text and select a new color with the Color Picker in the Properties panel

C. You are unable to change the text color in Dreamweaver, it can only be changed in the HTML

D. Highlight the text and change the color in the Objects panel

Ans: B


60. Bullets in unordered lists can only be circles.

A. True

B. False

Ans: B

Comments

Popular posts from this blog

Conjunction Worksheet

Practice English Grammar Conjunctions with the below Conjunction worksheet. Apart from this Conjunction worksheet, you can also go through other Conjunction exercises: Conjunction exercise 1 , Conjunction exercise 2 . Co-ordinating Conjunctions A conjunction placed between words, phrases, clauses, or sentences of equal rank, e.g. and, but, or. [ Via ] Correlative Conjunctions They get their name from the fact that they work together (co-) and relate one sentence element to another. Correlative conjunctions include pairs like "both/and," "whether/or," "either/or," "neither/nor," "not/but" and "not only/but also". [ Via ] For example He'd rather run to school than walking. Identify Co-ordinating Conjunctions: 1. Many women and children came to see the movie. 2. I wrote to him, but she did not respond. 3. Her condition became worse, so she was taken to nearby hospital. 4. We should hire a cab, otherwise we will n...

50 Top DHCP Multiple Choice Questions and Answers

Below are the list of top 50 DHCP multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced DHCP Multiple Choice Questions and Answers 1. What is the purpose of the DHCP server? A � to provide storage for email B � to translate URLs to IP addresses C � to translate IPv4 addresses to MAC addresses D � to provide an IP configuration information to hosts Answer: D 2. How is the message sent from a PC2 when is first powers on and attempts to contact the DHCP Server? A � Layer 3 unicast B � Layer 3 broadcast C � Layer 3 multicast D � Without any Layer 3 encapsulation Answer: B 3. What is the default behavior of R1 when PC1 requests service from DHCP server? A � Drop the request B � Broadcast the request to R2 and R3 C � Forward the request to R2 D � Broadcast the request to R2, R3 and ISP Answer: A 4. Refer to the exhibit. Which rule does the DHCP server use when there is an IP address conflict? A. The address is removed from the pool until the conflict is resolved. B. Th...

PHP Constructors Multiple Choice Questions

PHP Constructors Multiple Choice Questions 1) PHP recognises constructors by the name . . . . . A) _construct B) __construct C) __constructor D) _constructor 2) In . . . . . constructors, it is important to remember that you have to call the parent constructor explicitly. A) Singleton B) secure C) public D) subclass 3) Constructor and destructor methods have no . . . . . . and are called automatically - they cannot be called explicitly and consequently their declarations need no access specifier. A) parameters B) destructor C) return value D) aproval 4) Unlike constructors, you cannot pass information to a destructor, because you are never sure when its going to be run. A) True B) False 5) You can invoke class constructors that don’t have any relation to the instantiated object by simply prefacing _constructor with the class name like A) classname::__construct() B) classname:__construct() C) classname=>__construct() D) classname->__construct() 6) . . . . . . is...